Arjen pieniä helmiä

Tämä blogi on pieni helminauha lapsiperheen arjesta: puuhailua, kurkistus kotiin, hyvän mielen hetkiä - ehkä pieniä vinkkejäkin! Arkeen mahtuu toki paljon muutakin kuin helmiä, mutta joskus on hyvä kerätä hyviä hetkiä mukaviksi muistoiksi. Kotoilua neljän hengen perheessä, nimenomaan lapsiperheessä!

maanantai 6. tammikuuta 2014

Prinsessapajasta, hyvää päivää!

Prinsessapäivä on jotakin ihanaa - ainakin neljävuotiaan pikkutytön mielestä, mutta kieltämättä äidinkin oli helppo innostua kun näki pienen tytön riemun. Prinsessapäivään valmistaudutaan aina pukeutumalla johonkin mekkoon (mitä enemmän tylliä, kimallusta ja pituutta, sen parempi. Ja helman tulee pyörähtää kauniisti pyörähdettäessä, tietenkin!). Sitten laitetaan hiukset kauniisti, lakataan usein vähän kynsiäkin ja vielä sipaistaan huulille huulirasvaa. Äiti saa kuulemma olla vaikka farkuissa. 

Tänään askartelimme pitsisiä prinsessakruunuja: pitsiä, erikeeperiä, puuvillalankaa, sakset, helmejä, kimalteita, strasseja.... 

Pitsistänauhasta leikattiin kruunuksi kauniisi taittuva kaitale, joka ommeltiin muotoonsa pitsinauhojen päät yhdistämällä. Kruunu "tärkättiin" liima-vesi -seoksella ja muotoiltiin kuivumaan. (Tässä vaiheessa kuivumista voi nopeuttaa föönillä.) Sitten vain koristelemaan! Asiantuntija, Ines (4 vuotta), neuvoi, että mitä enemmän kimalletta, tähtisäihkettä ja glitteriä, sen parempi! Tähän neuvoon peilaten lopputulos oli varsin hillitty. Ja varsin kaunis! 

Mitä näillä kruunuilla sitten tehtäisiin? Ehkäpä ne koristavat pikkuneidin huonetta ja ovat valmiina prinsessaleikkejä varten? Tai sitten niihin laitetaan ensi jouluna lanka ja ne ripustetaan joulukuuseen? Pienen pienet kruunut voisivat olla vaikka lautasliinojen pidikkeinä!

Oikeastaan projekti oli niin ihana, ettemme ajatelleet liiemmin käyttötarkoitusta - nautimme vain. Eiköhän pitsikruunulle ole aina arjessa käyttöä. Ainakin aidoilla prinsessoilla!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti